Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Saartje uit Meerhout

Test Myzone

Fitness
2019-04-17 | By: Saartje Gevers
 Volg Saartje uit Meerhout
image1 2
Hierbij een overzicht van mijn 1ste Myzone ervaring. Het is terug een nieuwe motivatie na lange tijd altijd hetzelfde gedaan te hebben. Ik was toe aan een nieuwe “drive”. De sociale controle van het scherm is positief en de band zit zalig!
Ik heb 245 meps verdient op 20 minuten lopen, 20 vario en 20 fietsen. Met lopen was het moeilijker onder controle te houden. 
Op naar volgende keer. 
___________________________________
Vandaag de 2de keer met de hartslagband getraind. Niet meer gelopen maar in helling gewandeld. Zo kan ik mijn hartslag beter onder controle krijgen. Al lijkt het of alles wat ik in het groen getraind heb weg te zijn op de foto hieronder.
Ik ben nog steeds gemotiveerd!
Ik heb op de crosstrainer wat extra mijn best gedaan om veel meps te verzamelen.
Saartje
___________________________________
Het is vandaag Pasen en ben gaan fitnessen. In 1ste plaats om kcal te verbranden maar in de 2de plaats om het gouden ei te vinden.
Ik heb 20 minuten gelopen. Hierbij heb ik mijn hartslag telkens tot in het rood gejaagd en dan weer gewandeld tot in de groene zone. De volgende 20 minuten heb ik gefietst op niveau 5 en geprobeerd mijn hartslag in de gele zone te houden. Dan 20 minuten op de crosstrainer waarvan de 1ste 10 minuten goed gas gegeven in de rode zone, niveau 8, en de laatste 10 minuten uitgebold in het groen. Het was een training die veel voldoening gaf! Nu genieten van het paasweekend... Oh ja...en het gouden ei ook gevonden!!!
Pasen Saartje
Na het paasweekend met 5 feestjes weer tijd om erin te vliegen.
Vandaag was het doel om mijn maximale hartslag omhoog te krijgen in de myzone app. Voorheen stond hij op 187 en nu op 190. Ik heb dit gedaan op de crosstrainer stand 12. Afzien!
Eerst heb ik gefietst. 5 minuten opwarming, 15 seconden spurt en dan 45 seconden rust. Dit een serie van 4 en dan alles geven tot ik niet meer kon. Na 2 minuten was mijn kaars al uit... het valt me wel op dat ik na mijn maximale hartslag snel recupereer.
____________________________________________
image2 1
Dinsdag een hele zware dag op het werk en de motivatie zat echt onder nul.
Toch gaan fitnessen met de reden dat ik m’n blog moest schrijven en meps moest verzamelen. Ik heb 45 minuten op de crosstrainer gedaan op stand 5 en m’n hartslag gewoon laten doen zonder erop te letten. Maar zo had ik tenminste nog wat beweging gehad!
Saartje groen
_________________________________
Vandaag 2/5 terug met volle goesting gaan fitnessen! Gestart met 20 minuten crosstrainer. Daar heb ik op stand 12 mezelf serieus laten gaan tot ik niet meer kon en op m’n maximale hartslag zat. 
Dan 20 minuten gefietst op stand 5. 
Dan 20 minuten loopband. Gestart met lopen tot ik in het rood zat en dan de hartslag laten zakken en gewandeld tot minuut 10 in helling 6%. Dan rustig vlak uitgewandeld tegen 5,5 km/u. 
Vandaag kreeg ik een mailtje met congratulations, altijd leuk!
Wel jammer dat ik 13 meps tekort kwam deze maand maar we doen beter in Mei!!
congrats
_________________________
Vandaag gestart met lopen. Normaal loop ik 20 minuten maar door een gesprek met Dimi tijdens het lopen was ik zo afgeleid dat ik ineens al over mijn 20 minuten zat. Daarom maar verder gedaan tot 32 minuten. Telkens 2 minuten lopen tegen 7,3 km/u waar ik dan telkens in het rood ga en dan 2 minuten wandelen tegen 5,5 km/u waar ik dan telkens mijn hartslag laat zakken tot in de groene zone. Ik droom toch stiekem van ooit 20 minuten te kunnen lopen in de gele zone!
Training afgewerkt met 20 minuten fietsen in de gele zone op stand 5 en nog 10 minuten crosstrainer. Het was weer een leuke training!!
__________________________
Onderweg naar de fitness besef ik ineens dat ik nog niets geschreven had over woensdag. Aangezien ik graag 20 minuten wil kunnen lopen heb ik nu 30 minuten loopband gedaan. 3 minuten wandelen en 3 minuten lopen tegen 7,3. Voor iemand anders peanuts maar voor mij zwaar afzien! Mijn hartslag heeft zich weer aangepast naar 193 :-) 
Na 2 minuten was de hartslag gezakt van 193 naar 131 wat me toch goed lijkt!
__________________________
Zonet training 3 van deze week erop zitten. Ik was wat verkouden en op zoek naar een excuus om niet te gaan fitnessen. Helaas zei dokter Google dat je perfect met een verkoudheid aan beweging mag doen :-)
Eens ik daar was ben ik er dan vol tegenaan gegaan. 20 minuten loopband afgewisseld 3 minuten lopen en 3 minuten wandelen.  De hartslag ging weer goed in het rood. Met fietsen ben ik de gele/groene zone gebleven. Dan nog een kwartiertje crosstrainer op stand 7 en dat ging ook weer snel van geel naar rood!!
Nu even uitrusten en ik denk dat ik m’n ziekte hen uitgezweet
____________________________
Weer een nieuwe week begonnen!
Zoals gewoonlijk 20 minuten loopband. Hartslag rood tijdens het lopen en geel/groen als ik wandel. Ik heb het gevoel iets minder te sterven maar toen besefte ik dat ik eigenlijk maar 9 minuten loop :-) er is dus nog veel vooruitgang te boeken!
Fietsen 20 minuten in het geel op stand 5. Ik heb het gevoel dat ik goed doorgetrapt heb.
Dan afsluiten met een kwartiertje crosstrainer. Begonnen op stand 7 en dan op stand 10 me helemaal aan het einde gereden!! Hartslag 198
IMG D6901C815376 1

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading