Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Lauren uit Herselt

Fitness
2019-05-13 | By: Lauren Maes
 Volg Lauren uit Herselt

Lauren Herselt F3FD94FA F22D 450E B34D 87E931D28D88

Sinds februari 2018 fitness ik bij SnapFitness Herselt. Ik heb er een abonnement met begeleiding. Waarom Snap? Ik ga wanneer het mij past en gezien ik af en toe eens op verplaatsing zit, waar het mij past! Toen ik hoorde dat ze op zoek waren naar MyZone ambassadeurs, ben ik er meteen op in gegaan. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen! 

Mijn doel is om een betere conditie te krijgen (gele zone) maar vooral vetverbranding (blauw/groene zone). Hierdoor probeer ik een mix te creëren van beiden.

Test

Ik startte mijn test. Deze verliep eerst wat stroef omdat ik nog niet goed wist wat de bedoeling was en de eerste testpersoon was van trainer Yves. Hierdoor haalde ik dus een onvoldoende op de test, 56%. Maar met volle moed begon ik opnieuw en kwam ik uit op 87%.

Klaar om dit avontuur uit te testen!

Week 1 - Training 1

Ik had nog geen schema, maar wilde toch al beginnen. Dus nam ik mijn hond mee voor een stevige wandeling met hier en daar een loopje erbij. De training kwam uit op 33min, 76% groen. Ondanks de korte training, voelde ik me toch voldaan.

hond Lauren

 

Week 1 – Training 2

Yes, eindelijk mijn schema’s gekregen, speciaal voor MyZone, dankzij trainer Rolf. Met volle moed begon ik aan mijn eerste training cardio. Ik begon met een opwarming op de climb, gevolgd door de loopband met daarna de vario om te eindigen. Een training van 1u20min, 71% groen.

lauren 1

Week 1 – Training 3

Vandaag koos ik voor de training Lower Body, kracht dus. Deze beschouwde ik als redelijk intensief. Ondanks ik niet bezig was aan een cardio training, ging ik op mijn 50min toch even in het rood en strandde ik uiteindelijk neer op 73% groen. Ik voelde mij erna wel meer voldaan dan wanneer ik mijn gebruikelijk schema zou volgen.

 

week1 training3 Lauren 

Week 2 – Training 1

Vandaag verliep het iets stroever. Ik deed de Lower body workout met nog wat extra’s om toch voldoende te halen. Tussen de training door heb ik mij nog laten opmeten om de MyZone app up-to-date te houden, maar dan daalt je hartslag natuurlijk weer pijlsnel. Al bij al kwam ik nog steeds aan mijn gemiddelde in de blauwe zone en ben ik ook even in de rode zone geweest.

week2 training1

Week 2 – Training 2

Vandaag voelde ik mij echt niet fit. Ik had eens een dipje. Ondanks dat dipje ben ik toch naar mijn vertrouwde fitness vertrokken en er het beste van gemaakt.. Met deze training wil ik aantonen dat het niet altijd 200% gaat zoals je wil. Soms kan het combineren van het dagelijkse werkleven en sporten ook heel vermoeiend zijn door gebrek aan tijd of zelfs slaap, maar een beter toch iets gesport dan heel de avond met de voetjes omhoog!

 week2 training 2

 

Week 2 – Training 3

Vandaag koos ik ervoor om de training ‘Upper body’ te doen. Mijn conclusie is dat je met het bovenlichaam te trainen, niet gemakkelijk je hartslag naar boven krijgt. Voor zulke trainingen is de MyZone iets minder relevant. Toch ben ik geëindigd in het blauw met 62%.

 week 2 training3

 

Week 2 – Training 4

Na een vermoeiende week besloot ik toch om een extra training te doen in het weekend. Met resultaat, 75% groene zone! Ik ben een 45min. bezig geweest met cardio, daarna nog wat extra buikspieroefeningen. En om 1 of andere reden registreerde mijn MyZone mijn laatste stuk training in stukken.. Ik denk dat dit te maken zou kunnen hebben met het feit dat wanneer buikspieroefeningen doet, er een slechter contact zou zijn met de band. Dus let er steeds op dat je de band op de juiste manier draagt om optimale resultaten te krijgen.

 week 3

Week 3 – Training 1 

Vandaag koos ik niet voor één training, maar voor 3!

Ondanks mijn Monday blues heb ik de week toch goed ingezet. Ik ben begonnen met een half uurtje te lopen, gemixt met stevig doorwandelen. Ik probeerde een periode met mijn hartslag in de gele/rode zone te blijven . Ik merkte dat ik redelijk snel terug van geel naar rood kon gaan en andersom. Bij het naar huis wandelen daalde mijn hartslag redelijk traag. Pas wanneer ik terug thuis was, ging ik naar de blauwe zone.

Lauren 3 1Lauren 3 1 2

Week 3 – Training 2 – 13/05/19

Tweede training: een uurtje badminton.

Ik schrok wel een beetje bij het zien van de resultaten. Ik had niet gedacht dat mijn hartslag zo hoog ging zijn door eventjes te badmintonnen. Dit was ook geen competitie, dus vreemd dat ik zelfs heel even in het rood ging. Dit wil voor mij daarom echt wel zeggen dat ik er goed aan doe om mijn conditie te trainen met MyZone.

Lauren 3 2 Lauren 3 2 2

Week 3 – Training 3 

Om deze dag nog mooi af te ronden, besloot ik nog een 40-tal minuutjes cardio te doen in mijn vertrouwde fitness. Ik koos voor de vario. Hier heb ik redelijk lang een constante kunnen aanhouden in de gele zone.

Het lastige was dat mijn MZ-1 weer een opdeling deed in mijn training. Hier moet ik mij toch eens in verdiepen hoe ik dit kan vermijden. Maar uiteindelijk heb ik mijn resultaat wel behaald.

Lauren 3 3 

Week 3 – Training 4

Begonnen met een gewone wandeling met Hochi, als opwarmer voor de Functionele training bij SnapFitness.

Trainer Jeroen had voor de Functionele training een mix van cardio en enkele oefeningen kracht voorzien. Aan de resultaten kan je zien dat dit een goede training voor de vetverbranding is geweest. Ik zat vooral in de blauwe zone, afwisselend met hier en daar een groene zone.

Lauren 3 4 

Week 4 – Training 1

Gezien ik wat ziek ben, zag ik er tegenop om te sporten.. Maar eens ik bezig was met cardio, viel het allemaal wel mee.. Ik merkte dat mijn hartslag nu iets sneller omhoog ging dan anders, maar heb wel een constante kunnen houden in de blauwe, maar ook de groene zone.

Lauren week4 tr1

Week 4 – Training 2

Ziek maar toch de moeite gedaan om naar de fitness te gaan. Ik deed opnieuw mee met de Functionele training van trainer Jeroen. 

Zoals je wel kan zien, was die redelijk intensief voor mij. Ervoor en erna heb ik nog wat been- en buikspieroefeningen gedaan.

Lauren week4 

Week 4 – Training 3

Vandaag al het laatste dagje van mijn blog.. Ik koos voor cardio. Ik ging van de Climb naar de Vario en had een gemiddelde van 70%. 

Ik merk dat als je hevigere muziek opzet, je lichaam hier ook op reageert en je dus nog meer kan inzetten dan wanneer je gewoon je favoriete serie kijkt. 

Dus tip van de dag: zoek een muziekstijl met veel beats (of een workout muzieklijst op Spotify bijvoorbeeld) en zet af en toe je favoriete serie opzij om extra prestaties neer te kunnen zetten! 

Lauren tr3 week4

Besluit

Het is fijn dat je steeds je prestaties in het oog kan houden. Ook krijg je na elke training een mail van MyZone met een iets uitgebreider verslag. Zo kan je precies zien hoe lang je in welke zone bent geweest.

Ik vind MyZone een echte aanrader. Je hoeft geen topsporter of sportfanaat te zijn om een hartslagmeter aan te schaffen. Op zich is je hart in het oog houden eigenlijk wel heel belangrijk. Mensen met hartfalen komen steeds meer voor. Daarom is het dan ook belangrijk om in beweging te zijn en af en toe eens ‘uit je zone’ te stappen.

In vergelijking met andere hartslagmeters is MyZone op zich niet heel goedkoop. Maar als je dan bedenkt dat de hartslagmeter verbonden is aan je smartphone via een speciale app, is deze nog relatief goedkoop in vergelijking met andere merken. De app op zich is heel gebruiksvriendelijk, verschaft ook enkele trainingen en ook niet onbelangrijk, de app is gratis zonder extra kosten.

Lauren besluit 

Status Ranking

Bij MyZone kan je ook een bepaalde status behalen. Dit is extra motiverend want je hebt een doel om naar te streven. Op 13 mei behaalde ik mijn eerste status, namelijk de Iron status!

Op naar Bronze!

Lauren status 

 

icon instagram 1kopie laurenmaes_

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading