Fitness

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

Volg Jens uit Herselt

Fitness
2019-04-11 | By: Jens Meervis
 Volg Jens uit Herselt

Jens Myzone1

Snap Fitness Herselt heeft me aangeboden om 4 weken lang Myzone te testen. Om dit te doen heb ik de MZ-1 gekregen. Deze is zowel in de fitness als ook daarbuiten te gebruiken. In de fitness kun je op een scherm dat er hangt je hartslag en het aantal verbruikte calorieën volgen, buiten de fitness kun je dit volgen via de app, zowel op je smartphone als smartwatch. Na elke training krijg je een overzicht van je training te zien in de app.

Ik ben begonnen met een opwarming van 1km roeien, daarna heb ik een paar oefeningen voor de rug gedaan en als laatste een half uur op de loopband.

Bij de opwarming heb ik gemerkt dat de hartslag de hoogte inschoot maar dat dit daalt tijdens de krachtoefeningen. Tijdens het lopen zat ik altijd tussen de 80-85%, zelfs tijdens de versnellingen.

Mijn doel is om elke dag minstens 5km te lopen op het einde van elke training. De eerste week ga ik dit volgens mijn normaal schema doen, maar de komende weken ga ik het tegen een hogere hartslag proberen en hierdoor meer km’s afleggen op dezelfde tijd.

Myzone zorgde ervoor dat ik soms hoger wou gaan van hartslag, maar dit ga ik pas vanaf de tweede week uittesten.

Het kcalverbruik bij de cardio was ik me bewust van, maar bij de krachttraining verraste dit me hoe hoog het was.

Jens

-------------------------------------------------

Vandaag heb ik enkel 2 oefeningen voor biceps en 1 oefening voor de buikspieren gedaan en op het einde 35 minuten gelopen.

Myzone zorgde ervoor dat ik de laatste minuut van het lopen het systeem toch al eens wou uittesten en hierdoor de laatste minuut de hartslag tot 92% heb opgedreven.

Ik heb mijn doel van minstens 5km behaald tegen een hartslag tussen 80-85% met uitzonderingen op het einde.

De Myzone motiveerde me om een tandje bij te steken op het einde.

Ook hier verbaasde ik mij over het Kcalverbruik bij de voorgaande oefeningen aangezien ik licht ben begonnen.

___________________________________

Vandaag had ik tijdsgebrek dus heb ik enkel 2 oefeningen voor de borstspieren gedaan en erna net iets over 5km gelopen.

Ik heb gemerkt dat ik volgens mijn hartslag tegen een hoger tempo kan lopen dan mijn normale tempo. Hierdoor heb ik mijn doel van minstens 5km gehaald door een klein tempo hoger te lopen en gemerkt dat de hartslag nog ongeveer hetzelfde is.

Ik ben gemotiveerd om zoveel mogelijk MEPs te halen.

Jens Myzone 1

wordt vervolgd

___________________________________

Tijdens de tweede week heb ik het tempo bij het lopen verhoogd aangezien ik vorige week gemerkt heb dat dit toch nog net een beetje hoger mocht. Ik ben de Myzone ook eens gaan uittesten bij het spinnen. Hier heb ik gemerkt dat mijn hartslag vooral schommelt tussen de 70-80%. Zelf had ik verwacht dat dit hoger zou zijn, dus probeerde ik deze af en toe ook wat hoger te krijgen. Jammer genoeg kon ik de energie niet vinden om dit te doen, ook al had ik volgens mijn hartslag nog net dat beetje extra kunnen geven. Door de resultaten na het spinnen in de app te bekijken, is het duidelijk geworden dat spinning zeer goed is om calorieën te verbranden. Tijdens een les van een uur heb ik ongeveer 770 calorieën verbrand.

Jens 2

De derde week heb de focus enkel gelegd op het lopen, hier heb ik het tempo verhoogd en gemerkt dat ik aan een lagere hartslag zit tegenover de hartslag van 2 weken geleden bij een lager tempo. Zonder de Myzone zou ik nog altijd tegen hetzelfde tempo gelopen hebben en dus niet gemerkt hebben dat ik een tempo hoger aankon.

IMG 6680E1517CBE 1 

Na de Myzone een maand lang te mogen testen is mijn conditie er sneller op vooruitgegaan dan dat ik zelf had kunnen voorspellen. Voor cardio is het vast en zeker een aanrader omdat je zelf niet kan inschatten of je nog sneller en/of langere afstanden kan doen dan je momenteel bezig bent. Hiervoor komt de Myzone van pas en kan je dit aanpassen aan de hand van je hartslag. 

Jens geel

Voor krachttrainingen vond ik de Myzone echter niet nuttig. Hier zat ik meestal tussen de 55-65% van hartslag, dit komt omdat ik een krachtoefening liever rustig doe zodat ik de juiste techniek toepas.

Een smartwatch in combinatie met de Myzone zou ik zeker ook aanraden als je dit hebt. Je kan hierop in de fitness gemakkelijk je hartslag en calorieën zien. Als je met de MZ-1 buiten de fitness zou gaan trainen slaagt de smartwatch ook alle data van je training op, zodat je dit later kunt uploaden en dus ook een overzicht van je training krijgt.

 

 icon instagram 1kopiejens.meervis

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading