Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

De 'meisjes van HQ Snap Fitness Benelux' proberen Refreeze

Een ijskoude beleving!

Lifestyle
2022-11-23 | By: Snap Fitness Benelux
 De 'meisjes van HQ Snap Fitness Benelux' proberen Refreeze

Oké dan, het begon als een geintje op kantoor.

Op social deal hadden we een aanbieding van Refreeze gezien en het leek ons wel een leuk plan om dit te doen met 'de meisjes van het hoofdkantoor'  dus vouchers besteld.

Het was nog een heel gedoe een dag en tijd af te spreken dat we alle drie gewoon konden haha, maar het was zover.

 logo refreeze

Susanne

Sanne had ons al aardig zenuwachtig gemaakt, zij had de hele website van Refreeze uitgespit. Geen sieraden aan, geen metaal, in bikini of korte broek….

Mijn bikini heeft dus een metalen sluiting… dan maar een topje aan. Kettinkjes uit en hup, naar Ulvenhout waar we samen kwamen.

Binnen zag het er vriendelijk uit en wij verbaasden ons over de hoeveelheid mensen die binnen druppelde of juist de zaak uitgingen. Nieuwsgierig als we waren vroegen we aan mensen hoe het nu was in die cabine.

We moesten nog zo’n 10 minuten wachten.

Wij waren aan de beurt. Eerst een formulier met vragen invullen, of je hartklachten had etc .

Omkleden, alle 3 een eigen kleedkamer. Zenuwachtig giechelend kwamen we eruit, in bikini of top/broekje, sokken aan en warme sloffen van Refreeze. Er volgde een uitgebreide uitleg hoe het in zijn werk zou gaan waardoor ik alleen maar zenuwachtiger werd geloof ik, want ik kreeg te horen dat ik er wel heel verkrampt bij stond.

Mondkapje op, oorwarmers op en handschoenen aan. We mochten cabine 1 in van -60 graden. Ja, het was koud maar ‘wel te doen’. Dit was om het lichaam even te laten wennen.

HQ3

20 seconden ook maar en toen door naar de cabine waar het -110 graden was. Dat kun je eigenlijk niet voorstellen, we zagen ook maar weinig want die ijskoude lucht bracht veel ‘stoom’ mee.

Gezegd was dat je je moest overgeven aan de kou, relaxt proberen te blijven, rustig ademhalen, het is wat het is…. 

Marga en Sanne kletsten vrolijk door om zo de kalmte ook te bewaren want die kou bracht een schokreactie voor het lichaam. Ik werd alleen heel stil, werd terug in mezelf geworpen.

Ik voelde ineens een kramp in mijn rug schieten en daarna in mijn kuiten dus ik begon te wrijven, dat was ook het advies.

Echter mijn lijf begon ineens helemaal te trillen van de kou, kon het ook niet tegenhouden.

En ja, dan duurt 3 minuten best lang.

Elke halve minuut werd gezegd hoeveel tijd er voorbij was, dat was heel prettig want het leek wel of mijn brein ook even bevroor. 

Na 3 minuten werd gezegd dat we eruit mochten, eerst door de -60 cabine, verdorie, dat was gewoon warm! Ik stond nog steeds te shaken terwijl we onze mutsen, handschoenen, mondkapje en sloffen uitdeden.

En toen…ineens trok er een warme gloed door mijn lijf, aangename tintelingen.

Mijn huid voelde ook anders aan, leek wel gladder en strakker.

We mochten ons weer aankleden en wat was die sweater heerlijk zacht op mijn huid. 

Het gevoel na deze sessie was alsof ik ineens veel meer energie had, alsof er veel meer zuurstof door mij heen stroomde, kan het niet goed uitleggen, maar bij Refreeze zeggen ze dat je lijf een reset maakt dus dat zal het gevoel omschrijven, en verdorie, dat voelt toch wel goed.

Ik wil het zeker vaker doen omdat mij wel duidelijk was dat ik toch veel te gestrest erin ging waardoor mijn lijf dus ging protesteren.

 refreeze2

Marga

Al heel lang stond een body-freeze op mijn lijstje om te gaan doen, maar telkens kwam het er niet van

Mijn zoon van 13 vroeg heel verbaasd, maar mama WAAROM!

En het enige wat ik zei, het schijnt dat ik er heerlijk van kan slapen.

Iedereen die mij kent weet dat ik niet zo'n goede slaper ben, en ach als ik daarvoor 3 minuten in -110graden moet gaan staan, dan heb ik dat er best voor over.

En toen zagen we de social deal bon van REFREEZE en we dachten, samen kunnen we dit wel aan.

We vonden het toch wel een beetje spannend en blij dat we met 3en waren.

We mochten mee naar achter en daar gingen we ons klaarmaken voor de "vriezer": bikini, pantoffels, handschoenen, haarband en een mondkapje op en klaar voor ons avontuur.

Ik vond het echt spannend maar alles werd rustig en duidelijk uitgelegd door Cristel, wat gaat het doen met je lichaam, waar moet je op letten, je kan er altijd uit en dan als laatste het zinnetje waar je aan kon denken "het is wat het is". 

De 1ste deur die we doorgingen bracht ons eerst in -60graden om het lichaam een beetje te laten wennen, na 20 seconden mochten we door de 2de deur en daar was de -110graden.

Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten maar ik schrok van mezelf hoeveel effect dit op mijn ademhaling had, ik dacht eigenlijk maar 1 ding, hoe kom ik hier NU uit.

Maar door het advies van Cristel, probeer je te ontspannen, laat alles lekker los en het aangeven hoeveel secondes er nog over zijn, zorgde ervoor dat ik uiteindelijk toch bleef staan.

En bij het aftellen van de laatste seconden bedacht ik mij wel dat het toch snel voorbij was gegaan en dat het na de 1ste schrik van de ademhaling ook een lekker effect had op mijn lichaam.

We hebben het alle drie anders ervaren maar het was achteraf wel een lekker gevoel, maar het kwam bij mij ook wel voor een groot gedeelte dat ik trots was dat ik dit avontuur van (maar) 3 minuten had doorstaan!

En of ik die nacht geslapen heb als een roos?!

In ieder geval veel beter dan alle andere nachten die ik al zo lang achter de rug heb, dus ik ga het zeker nog een keer doen.

 refreeze1

Sanne

Normaliter houd ik niet zo van extreme kou maar toen Marga aan me vroeg om een keer mee te gaan naar Refreeze in Ulvenhout dacht ik waarom ook niet! Tijdens een cryo sessie wordt je lichaam 3 minuten blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden Celsius droge koude lucht. Ik ben erg onder de indruk en de voordelen die het met zich mee brengt spreken me erg aan! 

Allereerst ga je een cabine in van -60 graden Celsius, je denkt dan al dat is koud maar als je er eenmaal in staat valt het eigenlijk best mee. Vervolgens stap je na 20 sec. de volgende cabine in van -110 graden Celsius. Je merkt duidelijk dat je lichaam hieraan moet wennen maar als je goed luistert naar de aanwijzingen dan is het eigenlijk heel goed te doen. Zorg dat je ontspannen blijft en niet je schouders vastzet werd ons verteld als je dat in gedachten houdt is het eigenlijk best lekker. Je hele lijf tintelt en voelt zacht aan maar als je eenmaal na 3 minuten weer buiten staat voel je je heerlijk. 

Het was een bijzonder leuke ervaring, ik raad het zeker aan om een te proberen!

Refreeze3 

 Ben je nieuwsgierig geworden of wil je nog meer info?

Neem dan een kijkje op: www.refreeze.nl

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading